REPORTAJES DE LA COSTA BLANCA

Mercat del Riurau de Jesus Pobre Mercadillo del Domingo | Jesus Pobre

El monumental Riurau de Jesús Pobre Fruites i verdures de temporada Mes de Quaranta parades Ambien familiar i acollidor El Mercat evoluciona Els racons amb taules i cadires Les coques del Riurau Diversitat al Riurau La música al Riurau

Mercat del Riurau de Jesus Pobre Mercadillo del Domingo

Los Domingos en Jesús Pobre se realiza el Mercat del Riurau de Jesus Pobre. Mercadillo semanal se celebra los domingos por la mañana, muy indicado para pasar la mañana del domingo con familia o amigos, donde poder adquirir productos totalmente artesanales, sentarse a comer o beber y escuchar los músicos que suelen venir a cantar en sus jardines. El Mercat del Riurau es un espacio de encuentro donde poder compartir momentos con amigos o familia, verás agricultores, panaderos, artesanos y creativos que muestran su producto sin intermediarios. Un espacio donde los artesanos respetan el medio rural y medio ambiental. Que hay en el Mercat del Riurau, puedes encontrar productos de la naturaleza, gastronomia, turismo y fiestas de Jesus Pobre.

Ver Mapa Artesania en Jesus Pobre

El monumental Riurau de Jesús Pobre
El monumental Riurau de Jesús Pobre

Mercat del Riurau El monumental Riurau del senyor de Benissadeví, és l’escenari on s’ubica el mercat de la terra. És una iniciativa que busca dinamitzar l’economia local, donar suport als xicotets agricultors i productors de la zona i oferir als veïns i visitants una alternativa de comerç sostenible i respectuós amb l’entorn.


Fruites i verdures de temporada
Fruites i verdures de temporada

Fruites i verdures de temporada, conreades en bancals de la comarca pa i melmelades casolanes, coques i pastissets de tota la vida, oli i vi, són alguns dels productes que es poden comprar i tastar. L’oferta és dinàmica i s’adapta als cicles de la natura. També estan presents parades d’artesania tradicional i les activitats culturals que es celebren cada diumenge li donen eixe esperit festiu de plaça de poble. Obrim tots els diumenges: durant l’estiu de vesprada de 18 a 23h a partir del 30 de juny i la resta de l’any als matins de 9 a 14h.


Mes de Quaranta parades
Mes de Quaranta parades

Quaranta parades. En els seus inicis, el Mercat buscava donar eixida als productes de temporada cultivats en els bancals de la contornada i acurtar les distàncies entre productors i consumidors. El dia en què va arrancar comptava amb 22 parades. Hui en són 40. De productes agrícoles, alimentaris i artesanals.


Ambien familiar i acollidor
Ambien familiar i acollidor

El Mercat és també un ambient acollidor per a les famílies amb criatures. Al riurau hi ha una zona de jocs, amb gronxadors i tobogans, però a més a més, un parell de vegades a l’any, el Mercat organitza Petit Riurau: espectacles de màgia, circ i teatre, conta-contes, pallasses, tallers per pintar-se la cara…i un fum d’activitats lúdiques i divertides pensades per als més menuts.


El Mercat evoluciona
El Mercat evoluciona

El Mercat ha significat un autèntic revulsiu per a Jesús Pobre i la seua gent. S’ha convertit en un reclam turístic potentíssim, que cada diumenge atrau centenars de visitants a este raconet de la Marina Alta. El projecte ha sabut generar autoestima i il·lusió entre els veïns i veïnes, reforçant els vincles de comunitat i a més, els ha posat a les mans tot més d’un ventall d’oportunitats.


Els racons amb taules i cadires
Els racons amb taules i cadires

Al Mercat, no cal dir-ho, abunden els racons amb taules i cadires on calmar la set i la fam amb delicatessen casolanes, gelats elaborats amb receptes secretes, cerveses artesanes, vins bio-dinàmics i del terreny, sucs i batuts orgànics i tot tipus de delícies ensucrades. Hi ha un servei de bar i qualsevol pot portar-se el seu pícnic de casa i instal·lar-se a passar la vesprada o sopar tranquil·lament.


Les coques del Riurau
Les coques del Riurau

De mullador, de ceba, de pésols, d’anxova, d’espinacs, de sobrassada… Més grans, més menudes, amb farines integrals o escaldades. Les coques són un dels emblemes gastronòmics de la Marina i un dels productes estrella del nostre mercat. De fet, no tenim una parada, sinó unes quantes.


Diversitat al Riurau
Diversitat al Riurau

Tot i que el mercat parla en valencià i ha fet de la reivindicació lingüística un dels seus trets distintius, no deixa de ser una petita torre de Babel, on conviuen pacíficament nouvinguts i locals. Per descomptat, molts dels clients habituals són residents europeus acostumats a adquirir productes ecològics i sensibles a un model de producció i consum totalment oposat al de la indústria agroalimentària.


La música al Riurau
La música al Riurau

Que no pare la música. L’ombra d’un portentós garrofer és l’escenari, tots els diumenges de l’any, d’activitats culturals de xicotet format, com ara presentacions de llibres, recitals de poesia i, sobretot, concerts en acústic. Swing, melodies pop, versions rock de tots els temps, cantautors, música folk…el ventall no pot ser més ric i variat.


Riurau restaurant
Riurau restaurant
Situado en el Vall de Xaló cerca del pueblo de Xaló, una de las mejores zonas para disfrutar de la naturaleza con la familia o con amigos en un entorno tranquilo y agradable, dispone de una magnífica terraza soleada y de un generoso aparcamiento. Recomendado Arroces y Paellas
Fin de Semana en Riurau restaurant : Reservar
Donde estamos : Cno Riurau 3 de Xalo
Telèfono :966480506
Email : riurau@redcostablanca.es
Ver en el mapa


Busca Reportajes

Booking Costa Blanca    Escapadas Costa Blanca    Guia de Viaje Costa Blanca    Info Costa Blanca    Que Hacer en la Costa Blanca    Los Mejores Restaurantes Costa Blanca    Top Playas Costa Blanca    Destinos Costa Blanca