Festes de Moros i Cristians de Mutxamel

Anteriormente
Ver ultimas noticias en Mutxamel
Programa de Festes de Moros i Cristians de Mutxamel 2022_
La festa no sols són les desfilades, sinó que la seua influència es veu reflectida en altres aspectes de la vida diària mutxamelera. La voluntat de tot un poble per mantenir estes tradicions és digna de ressaltar, ja que exceptuant les situacions difícils o de guerres, el veí mutxameler ha fet tot el possible perquè la festa se celebrara, aproximadament des de 1843, i, a més a més, que fora coneguda en l’àmbit provincial i nacional, sent un nucli d’atracció per a tota la comarca, ja que a cap població veïna, existien estes celebracions tan peculiars i brillants per a qui ens visitaven.
El món de la festa no ha estat insensible a les transformacions socials i culturals dels últims anys. La primera és la massiva participació dels veïns i la plena incorporació de la dona al món de la festa, amb tots els drets i deures com a festeres, deixant de representar sols el paper tradicional que tenia assignat com a “Cantinera”.
Tampoc podem deixar de ressenyar un altre aspecte que al món fester de Mutxamel ha estat sempre present, i ara encara més, ens referim a la cura especial que es té per a les desfilades que podem anomenar “oficials” i el lloc escollit per a estes. Des de l’any 1970, l’Entrà discorre per la magnífica avinguda de Carlos Soler, “la Rambla”, via local espectacular per la seua amplitud i llargària, tot intentant aconseguir que l’espectacle visual, sonor i colorista no tinga cap deficiència, i no es deixa cap detall a la improvisació.
Un altre element fonamental, i molt cuidat a les nostres festes, és la celebració de les Ambaixades. Les de Mutxamel segueixen el patró de la impremtada a Onil, l’any 1848 i tenim constància de la seua celebració ja l’any 1875. La representació de les Ambaixades agrupava, i hui continua fent-ho, moltíssima gent.
Un altre dels components de la festa, que més ha millorat i evolucionat, és la música festera, tant per la gran qualitat adquirida com per la participació de compositors que amb les seues creacions, tant per al bàndol moro com per al cristià, han dut a terme una transformació qualitativa i han obert un apartat al món de la música, innovador i espectacular.
L’any 1990 s’estrenà l’Himne de Festes que ja és un element indispensable a qualsevol acte oficial fester. Comptem també amb un “Passeig de la Festa” dedicat bàsicament a compositors i que s’amplia tots els anys. L´Entrà de Bandes, que té lloc el dia 10 de setembre al matí, és un esdeveniment fester molt peculiar, que reuneix una gran quantitat de públic. El tancament final d’este acte amb la interpretació, per part de totes les Bandes de Música que ens acompanyen estos dies, de l’Himne de Festes, dirigit cada setembre per un músic diferent, és un moment dels més emocionants i vibrants de la festa, quasi únic a la comarca.
Al segle XXI, el nostre poble té una trajectòria més que acreditada d’esforç i treball compartit en pro de la festa, que l’ha fet mereixedor d’este distintiu que estrenem a este setembre del 2022. La Festa, els festers i el poble, estem d’enhorabona. Continuem treballant per conservar i donar a conèixer eixa part lúdica de la nostra història i cultura mediterrània mitjançant este gran mirall que és la Festa de Moros i Cristians de Mutxamel.

Reservar Restaurantes en Mutxamel

Hoy en Alicante

Que comer en Calpe

Restaurantes donde se elabora la Llauna de Calp Como se elabora la Llauna de Calp y donde comerla_ La Llauna es un plato típico de la cocina de Calpe, una ciudad costera de la provincia de Alicante, España. Se trata de un plato contundente y sabroso, elaborado con una variedad de pescados y mariscos, verduras y especias. Los ingredientes ...
Comer en Restaurante La Vela de Calpe

@ Programa de Fiestas Hoy
@ Guia de Mutxamel
Hoy en Agenda de Alicante





Hoy en Alicante




Horarios de Procesiones Semana Santa de Alicante
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Alicante

Programa de actos religiosos de la Semana Santa de Elche
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Elche

Que hacer en Pascuas en Villajoyosa
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Villajoyosa

Que hacer en Pascuas en Santa Pola
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Santa Pola

Que hacer en Pascuas en Novelda
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Novelda

Fiestas de Semana Santa en Teulada Moraira
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Moraira

Feria de Pascuas de Xabia
AlicanteHoy.php
El Viernes Fiestas en Javea

Que hacer en Pascuas en Calpe
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Calpe

Que hacer en Pascuas en Altea
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Altea

Que hacer en Semana Santa en Benidorm
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Benidorm

Que hacer en Pascua en Finestrat
AlicanteHoy.php
El Lunes Fiestas en Finestrat

Programa de actos de Semana Santa Benidorm 2024
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Benidorm

Mercado Gastronómico y Tradicional de Finestrat
AlicanteHoy.php
Proximamente Fiestas en Finestrat

Que hacer en Pascuas en El Campello
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en El Campello

Ferias y Mercadillos en Semana Santa
AlicanteHoy.php
Hoy Jueves Fiestas en Alicante


Restaurantes donde comer Arroz marinero en Denia
AlicanteHoy.php
Denia

La mejor Fideuá de marisco en Denia
AlicanteHoy.php
Denia

Guiamos los clientes a tu restaurante
AlicanteHoy.php
Alicante

Alicante Hoy

Festes de Moros i Cristians de Mutxamel en Mutxamel